Nyhet

Treningskonseptet "Trening for helse" hos SSB

SSB har et internt prosjekt som de kaller «Trening for helse», hvor de tilbyr ulike treningsgrupper for sine ansatte i arbeidstiden. De ansatte har mulighet til å trene en time i arbeidstiden hver uke, og har et bredt utvalg av ulike økter som gjennomføres i deres egne treningsrom.

Apr. 16, 2024 09:17 ECT

Falcks rolle som leverandør

Falck har siden 2017 vært ansvarlig for leveranse av gruppetrening for SSBs ansatte i Oslo, og i 2021 fikk vi fornyet tillit, da SSB igjen valgte Falck som leverandør. I tillegg fikk vi også ansvar for SSB Kongsvinger sitt treningstilbud. Totalt utgjør dette 15 ulike treningsøkter hver uke.

 

Planlegging og administrering av treningstilbudet

For å kunne tilby økter som passer flest mulig, har Falck og SSB jevn dialog om treningstilbudet. Det er i forkant av hver sesong planleggingsmøter for å sette opp et bredt tilbud med varierte økter med ulik intensitet, og som foregår på ulike tidspunkt på dagen. Det gjennomføres en eller flere økter hver ukedag gjennom hele året, med unntak av i ferier. Falck tar seg av all administrering rundt treningstilbudet, som rekruttering av instruktører, informasjon om treningsøktene, påmelding og lignende, noe som gjør jobben med å arrangere et slikt tilbud enkel for bedriften.

«SSB har hatt trening for helse (TREFH) i mange år. Det startet opp som et tilbud til ansatte via bedriftshelsetjenesten. I utgangspunktet var dette et lavterskeltilbud for å få ansatte i gang med fysisk trening. Treningstilbudet ble etter hvert utvidet og vi har i dag et tilbud med stor variasjon slik at det er økter for enhver smak, både unge og godt voksne. Det er grupper både for de som ønsker å komme i gang med trening og for de som har trent en del fra før av.» sier Rachel Snekkerbakken, HR-rådgiver i SSB.»  

Treningsøkter og tilbakemeldinger

I dag består treningstilbudet av økter innen yoga, styrketrening for kontorkroppen, sirkeltrening med ulike nivå, bodywork, crosstrening og kondisjonsøkter. «Mange ser på treningstilbudet som et ekstra gode og er godt fornøyd. For flere betyr det også noe sosialt som man kan gjøre sammen – at man også møter andre enn de aller nærmeste kollegene» sier Rachel.

 

Kontakt oss for lignende treningstilbud

Ønsker din bedrift et lignende treningstilbud som SSB med fysiske treningsøkter, ta kontakt med oss i dag for en uforpliktende prat! Vi bistår også med å finne egnede romløsninger for gjennomføring av treningsøkter.  

 

Fagfelt Helsetjenester