Informasjonskapsler (cookies)

Behandling av personopplysninger ved hjelp av informasjonskapsler

Dette nettstedet / Denne applikasjonen bruker informasjonskapsler som kan føre til behandling av personopplysninger. Vi anbefaler at du leser vår personvernerklæring, som beskriver våre behandlingsaktiviteter og dine rettigheter som datasubjekt.

Nedenfor finner du spesifikk informasjon om hvilke informasjonskapsler vi bruker og hvordan. Denne informasjonen bør leses sammen med personvernerklæringen.

Hva er en informasjonskapsel?

En informasjonskapsel er en liten datafil som lagres på datamaskinen, nettbrettet eller mobiltelefonen.

Hvordan og hvorfor bruker nettstedet/applikasjonen informasjonskapsler?

Informasjonskapsler brukes for å få nettsteder/applikasjoner til å fungere, eller fungere mer effektivt, samt for å gi informasjon til oss som eiere av nettstedet eller applikasjonen.

Vi bruker de nødvendige informasjonskapslene for at nettstedet skal fungere. Nødvendige informasjonskapsler aktiverer kjernefunksjoner, som sikkerhet, nettverksadministrasjon og tilgjengelighet. Disse informasjonskapslene er aktivert som standard. Du kan deaktivere disse ved å endre nettleserinnstillingene, men dette kan påvirke hvordan nettstedet/applikasjonen fungerer.

Vi ønsker også å bruke valgfrie funksjonelle, statistiske og markedsføringsbaserte informasjonskapsler for å hjelpe oss til å få oversikt over besøket ditt på nettstedet/applikasjonen, slik at vi kontinuerlig kan optimalisere og tilpasse nettstedet/applikasjonen til dine behov og interesser. Valgfrie informasjonskapsler er deaktivert som standard, og vi vil ikke aktivere dem med mindre du samtykker til det ved å velge dem i cookie-banneret eller under innstillinger for informasjonskapsler (under «Policy for informasjonskapsler»).

Noen informasjonskapsler legges inn av oss (førsteparts informasjonskapsler), mens andre legges inn av våre partnere (tredjeparts informasjonskapsler). For en fullstendig oversikt over ulike nødvendige og valgfrie informasjonskapsler som vi bruker, samt spesifikke formål som er angitt for hver av dem, se tabellen nedenfor.

Hvor lenge lagres informasjonskapslene?

Det kan variere hvor lenge informasjonskapsler lagres på enheten din.

Teknisk sett finnes det to typer informasjonskapsler:

  • Sesjonsinformasjonskapsler: Sesjonsinformasjonskapsler holder for eksempel oversikt over varer i handlekurven mens du navigerer på et nettsted eller en applikasjon. Sesjonsinformasjonskapsler lagres ikke på enheten din og forsvinner når du lukker nettleseren.
  • Faste informasjonskapsler: Faste informasjonskapsler lagres som tekstfiler på enheten din. Faste informasjonskapsler gjør det mulig for serveren vår å gjenkjenne enheten din neste gang du logger inn på nettstedet/applikasjonen.

Tidspunktet for når informasjonskapslene utløper, beregnes fra siste dato du besøkte nettstedet/applikasjonen. Når informasjonskapslene utløper, slettes de automatisk. Tabellen nedenfor gir informasjon om lagringsperioder for hver type informasjonskapsel.

Slik kan du endre innstillingene for informasjonskapsler og slette dem

Du kan når som helst endre dine preferanser for informasjonskapsler ved å aktivere eller deaktivere valgfrie informasjonskapsler på datamaskinen, nettbrettet eller telefonen i innstillingsmenyen for informasjonskapsler nedenfor (under «Policy for informasjonskapsler»).

Du kan også endre innstillingene for informasjonskapsler og slette dem ved å endre innstillingene i nettleseren din. Hvor disse innstillingene finnes, avhenger av hvilken type nettleser du bruker. Hvis du endrer innstillingene, må du være oppmerksom på at det vil være noen funksjoner og tjenester du ikke kan bruke fordi de er avhengige av at nettstedet husker valgene du har tatt.

Finn ut hvordan du håndterer informasjonskapsler i de mest brukte nettleserne:

 

Husk: Hvis du bruker flere forskjellige nettlesere, må du slette informasjonskapslene fra dem alle.

Har du spørsmål?

Hvis du har spørsmål eller kommentarer i forbindelse med denne informasjonen og/eller vår behandling av personopplysninger, er du velkommen til å kontakte vårt personvernombud på dpo@falck.com. Dette dokumentet oppdateres regelmessig.

Dette nettstedet / denne applikasjonen eies og drives av:

Falck A/S

Sydhavnsgade 18, DK-2450 København SV

+45 70 33 33 11‚Äč

Policyen for informasjonskapsler ble sist oppdatert 30.03.2020