Nyhet

Tilby årets influensavaksine til dine ansatte

Vi er nå godt inne i sesongen for luftveisinfeksjoner, og vi ser tydelig økende sykefravær på mange arbeidsplasser. Helsemyndighetene mener at årets sesong med luftveissmitte kan bli mer krevende enn tidligere. Vaksinering mot sesonginfluensa er et viktig forebyggende tiltak for å beskytte dine ansatte og redusere sykefraværet. Ved å tilby influensavaksinering på arbeidsplassen, kan du bidra til å opprettholde en sunn og produktiv arbeidsstyrke, samtidig som du viser omsorg for dine ansattes helse og velvære.

Sep. 24, 2024 08:36 ECT

Influensavirus endrer seg hele tiden, og effekten av vaksinen avtar over tid. FHI anbefaler derfor at vaksinen tas årlig. Influensavaksinen har vært brukt i mange år og gir generelt få bivirkninger. Som andre vaksiner kan den gi en lett sykdomsfølelse og feber (sjeldent), samt ømhet der vaksinen er satt.

Hva er situasjonen når det gjelder smitte nå?

Denne høsten er flere typer av smitte aktuelle, og ifølge Folkehelseinstituttet (FHI) er situasjonen nå som følger:

  • Rhinovirus: Det vanligste forkjølelsesviruset dominerer nå sammen med Mycoplasma-infeksjon, som er en bakteriesykdom. Forebyggende tiltak inkluderer god smittevernhygiene. Mycoplasma gir langvarige og kraftige symptomer med dyp hoste, feber og sykdomsfølelse, og kan behandles med antibiotika.
  • Kikhoste: På et relativt lavt nivå, men kan gi hoste over flere uker. Vaksinasjon anbefales hvert 10. år.
  • COVID-19: Hadde en topp i slutten av august og ser nå ut til å avta, men en ny økning kan komme senere i høst/vinter. Forebyggende tiltak inkluderer smitteverntiltak og vaksinasjon av risikogrupper, inkludert de over 65. Dette administreres av kommunene.
  • Influensa: Har fortsatt svært lite smitte, men det forventes en kraftig økning senere i høst, de siste årene fra begynnelsen av desember. Forebyggende tiltak inkluderer god smittevernhygiene og influensavaksine.

Bestill vaksinen her


Effektiv gjennomføring i din bedrift

Vi kan vaksinere på din bedrifts arbeidsplass, eller ansatte kan komme til oss. Kontakt oss for pristilbud. Prisen inkluderer vaksine, konsultasjon, smitteverntiltak og registrering i SYSVAK. Ved vaksinering ute i bedrift blir det et tillegg på 2 timer per vaksinatør (for minimum 10 ansatte), samt at reisetid og reisekostnader faktureres.

Risikogrupper som særlig bør vaksineres mot influensa

  • Personer som er 65 år eller eldre.
  • Personer med kroniske lungesykdommer (inkludert astma), hjerte/karsykdommer, diabetes mellitus (både type 1 og type 2), nyresvikt, leversvikt, kronisk nevrologisk sykdom eller skade, eller annen alvorlig og/eller kronisk sykdom der influensa utgjør en alvorlig helserisiko.
  • Personer med nedsatt immunforsvar som følge av sykdom eller behandling av sykdom (f.eks. organtransplanterte, kreft, HIV, reumatoid artritt og andre sykdommer).
  • Personer med alvorlig overvekt (BMI> 40).
  • Gravide etter uke 12 (2. og 3. trimester). Gravide i 1. trimester med annen tilleggsrisiko skal også få tilbud om vaksine etter konsultasjon/godkjenning fra egen lege.

Dersom du er i risikogruppe og har hatt alvorlige allergiske reaksjoner, må du kontakte fastlegen for vaksinasjon.

Bestilling av vaksiner

Bestilling kan gjøres her, eller ved å avtale direkte med din bedrifts kontaktperson i Falck. Vi oppfordrer også til å henge opp smittevernrådene på deres arbeidsplass – vi vet at fokus på smittevern nytter.

Smittevernrådene finner dere her

Fagfelt Helsetjenester