Vedlikehold bilbatteriet og unngå startproblemer

Husk å sjekke bilbatteriet

Falck bytter ditt batteri! Ta kontakt på telefon 02222 for assistanse

Kontroller at batteriet er rent og at polene ikke er korrodert eller skitne. Skitt kan føre til strømlekkasjer, som medfører at det «kryper» strøm mellom polene og gjør at batteriet tappes for strøm. Du kan med fordel bruke såpevann for å rengjøre batteriet, da dette nøytraliserer eventuelle syrer på overflaten. Husk å bruke gummihansker og eventuelt beskyttelsesbriller.

Om du kjører mindre enn 10 km hver dag kan det være en god idé å lade batteriet hver fjortende dag med en elektronisk overvåket batterilader. Jevnlig opplading av batteriet kan forlenge levetiden på batteriet med flere år.

Du bør kun skifte batteri selv på gamle biler. I biler nyere enn fra 1995, er det mange data som er lagret i bilens hukommelse. Disse data kan du risikere å miste dersom du tar ut batteriet og erstatter det med et annet.

Car_assistance_12 - Web_16_9 - Web_16_9

Tips: Rask starthjelp

Det høres kanskje ut som en spøk, men dette tipset fungerer likevel ofte. 
Hvis du har problemer med å starte bilen, kan du vri om tenningen slik at lyset slås på. Så skrur du av og vrir nøkkelen helt om for å starte motoren. Det faktum at batteriet får jobbe litt før du vrir om tenningen, hjelper mange ganger for å få start på motoren.

Det er viktig å huske på at dette bare er en midlertidig løsning.

Vi anbefaler derfor at du sjekker batteriet slik at du ikke får problemer med å starte igjen. 
Husk også å sjekke batteriene når det er kaldt. Flatt batteri er faktisk​ en av de vanligste årsakene til bilen ikke starter i kulden.

Utforsk videre