Gode råd

Førjulstid og brannsikkerhet

Førjulstiden er for mange den hyggeligste tiden vi har med familie og venner. Men desember er også en av månedene med flest boligbranner i Norge.

De fleste branner oppstår grunnet feil bruk av elektrisk utstyr og uforsiktighet ved bruk av åpen flamme. Behold tradisjonene og julekosen, men vær ekstra oppmerksom på brannfaren. Sjekk at alarmanlegget fungerer som det skal og at du har nødvendig slukkeutstyr tilgjengelig og i god stand.

Røykvarsleren er den rimeligste livsforsikringen du kan montere i hjemmet ditt og undersøkelser viser at den hvert år redder mange liv i Norge. Med en Falck Alarm har du brannvarsling døgnet rundt, uansett om du har slått på alarmen eller ikke. Du kan dermed være trygg på dersom brannalarmen utløses varsler vi brannvesenet og rykker ut. Tidlig varsling bidrar til å redde både liv og eiendeler, og vi håper at du og dine nærmeste føler dere trygge - uansett om dere er hjemme, på jobb eller på ferie!

Hva gjør du om det skulle begynne å brenne?

Om det skulle begynne å brenne har du ingen tid å miste – i en brann skjer ting svært fort. Frem til brannvesenet kommer er det viktig at du er din egen brannmann. Hva som er riktig rekkefølge kommer an på situasjonen og dette må du selv vurdere hvis det oppstår brann.

Huskeregelen er: Redde, varsle, slukke

  • Redde: Sørg for at alle i huset kommer seg ut i sikkerhet
  • Varsle: Ring brannvesenet på nødnummer 110
  • Slukke: Forsøk å slukke brannen uten å utsette deg selv eller andre for fare

Det er viktig å ha en plan for hva som skal skje når det brenner. Les mer om brannøvelse i hjemmet og andre gode råd om brannvern på Brannvernforeningen.no.​

 

Vi i Falck ønsker deg en trygg og god førjulstid!

Utforsk videre