Gode råd

Mørkere, våtere og kaldere.....men det går over om noen måneder

Så er vi her igjen, og det er bilen også. Glattere veibane, tidligere mørkt og generelt dårligere sikt. Tiden er inne for å sikkerhetsklarere bilen for optimal trygghet og kjøreglede.

Okt 08, 2021 13.50 ECT

Hjulskift eller nye dekk?

Vi anbefaler at du sjekker vinterdekkene allerede nå, slik at du har tid til å skaffe nye i tilfelle det trengs. Husk at gode dekk først og fremst handler om veigrep, noe som påvirker både sikkerhet og kjørekomfort. Hvis du mener at mønsterdybden vil nærme seg 3-5 mm i løpet av vinteren, så er det tryggest å bytte allerede nå. Hos Dekk 1 får Falck-medlemmer dekkskift til kr 395,-, gratis lagring første sesong (deretter 20% på dekkhotell m/hjulskift) og 10% rabatt på alle butikk/kampanjeprodukter.

Nye vindusviskere

Test viskerne, sjekk om de etterlater striper eller “hvite” felt. Nå går vi inn i den årstiden hvor skumring, mørke og nedbør tidvis reduserer sikten til et minimum. Nye vindusviskere er en rimelig investering i familiens og medtrafikanters sikkerhet. Du må selvsagt også holde et øye med, og etterfylle, spylervæske; husk at du får 15% rabatt på service, lagerførte deler, timer og rimelig EU-kontroll hos SnapDrive.

Sjekk frontruta

Glasset vil over tid slites og få riper av vind og vær. Ny frontrute (og nye viskere) er en super kombinasjon med tanke på økt sikt og sikkerhet. Ruteskift utføres raskt og rimelig av vår partner, Riis Bilglass, som også gir deg gratis påfyll av spylervæske i ett år etter at du har byttet. Du får også gratis vindusviskere og montering på kjøpet når du bytter frontrute her.

Sjekk olje-, kjøle- og bremsevæske

Bruk peilepinne til å måle oljenivået (sjekk instrumentpanelet om du har elektronisk måling); bremse- og kjølevæskenivået sjekker du ved å se om beholderne er i intervallet mellom minimum og maksimum - der de skal være.

 

Norway Gode råd - Web_16_9 - Web_16_9

Unngå dugg på innsiden av rutene

Vi trekker med oss mer vann inn i bilen (fuktige klær og sko, paraplyer) om høsten og vinteren; å “unngå” fukt inni bilen er derfor det mest effektive grepet mot dugg. Legg våte ting (f.eks. paraply eller jakker) i bagasjerommet, helst i en pose, børst snøen av klærne før du setter deg inn og tøm dørmattene for vann (ta gjerne mattene inn og la de tørke før neste biltur, hvis du har mulighet til det). 
Du kan også behandle frontruta, og siderutene foran, med duggfjerning (antiduggklut eller -middel) for å begrense problemet. La siderutene bak være; det er bedre at duggen fester seg her enn at den setter seg i interiøret.
Under kjøring: bruk alltid aircondition/klimaanlegg for å tørke luften i kupéen, styr luften opp mot frontruta (ikke mot føttene) når du starter kjøreturen og unngå innstillingen som resirkulerer kupéluft.
Et lite triks før du parkerer etter kjøreturen: sett sidevinduene på gløtt (for å slippe ut varmluft) og still klimaanlegget på maks kjøling den siste kilometeren før du stopper; når du parkerer “en kald bil” minsker fordampnings-/duggproblematikken etter kjøring.

Business unit Veihjelp
Emne Veihjelp

Utforsk videre