Nyhet

600 bergingsbiler får ny drakt

De røde Falck-bilene får nytt navn. Neste gang du trenger veihjelp er det kanskje en REDGO-bil som kommer til unnsetning.

Sep 23, 2022 06.45 ECT

Falck har vært en svært synlig del av trafikkbildet i Norge i mange år, men nå er navnet på vei ut. Årsaken er at det danske Falck-konsernet har solgt seg ut av veihjelp i Norge.

-Tidlig i år ble forsikringsselskapet Gjensidige ny eier av veihjelpvirksomheten, og da lå det i kortene at navnet måtte endres. Nå har vi endelig kommet i gang, sier Tommy Uttakleiv, som leder selskapet i Norge.

Han forteller at det nye navnet er REDGO, et navn som er funnet opp for anledningen.

Fungerer på mange språk

-REDGO betyr ikke noe i seg selv, og sånn sett kan du sammenligne det med Netflix, som er et sammensatt ord som gir assosiasjoner til det virksomheten driver med. REDGO er et merkenavn som peker mot den godt kjente rødfargen på bergingsbilene, og til mobilitet, det å holde ting i bevegelse. I tillegg fungerer det på mange språk, sier Per Christian Werenskiold, som jobber med merkevare i Gjensidige.

REDGO har virksomhet både i Norge, Sverige, Finland, Estland og Litauen, fem land med vidt forskjellige språk. Derfor var det nødvendig å velge et navn som er enkelt å uttale overalt. I tillegg viser det seg at mange, helt intuitivt, forbinder navnet med fart og bevegelse.

Stort prosjekt

Bare i Norge skal 600 biler og 120 stasjoner omprofileres, og 1200 ansatte i REDGO og selskapets samarbeidspartnere skal ha nye uniformer.

-Vi har en veldig viktig funksjon i samfunnet, og både næringslivet og privatpersoner er avhengig av at vi gjør jobben vår på en god måte, sier REDGO-sjefen.

Dette er REDGO

  • Tidligere Falck veihjelp.
  • Eies av Gjensidige Forsikring ASA.
  • Har virksomhet i Norge, Sverige, Finland, Estland og Litauen.
Business unit Veihjelp
Emne Veihjelp

Utforsk videre