Assistansesenter
02222
Kundeservice
987 02222
Tungbil
90 30 40 50
Falck websites
Find your country site
Europe
Asia
Northern America
South America
Oceania
Select Country
Select Site
Global Falck websites
Falck.com
Falck Fire Services
Falck Global Assistance
Falck Medical Services
Close
Privat
Bedrift
Helse
Om Falck
Karriere
Kontakt oss
Falck Veihjelp
Falck Hjem
FAQ
Falck Bil
Falck MC
Falck Moped
Medlemsfordeler
Spørsmål og svar
Gode råd
Sjekk bilbatteriet
Kjør sikkert på vinterføre!
Har du hjulene feil vei
10 nyttige tips om lading av din elbil
10 nyttige tips om vedlikehold av din elbil
Rullende bilverksted
Husk å etterstramme dekkene
Sjekk mønsterdybden på dekkene
Førjulstid og brannsikkerhet
Kjøp og salg av bil
Leasingskolen
Om uhellet er ute
Gode råd til bilferien
10 nyttige tips om lading
Page Content
• Ladekabel må alltid tilkobles en jordet kontakt for å beskytte mot elektrisk støt ved feil.
• Bruk original ladekabel eller en kabel med tilsvarende egenskaper og ladestrøm (inntil 10A på vanlig jordet husholdningskontakt). Lading med en 10A-kabel gir cirka 1 mil rekkevidde pr. time.
• Har du ladekabel med kontrollenhet integrert, heng alltid boksen opp slik at vekten ikke belaster støpselet og stikkontakten (eller ladestolpe på offentlig plass). Da minsker du risikoen for varmgang og skade på plugg og kontakt.
• Sjekk at ladekabelen ikke er i veien for fotgjengere eller kan bli skadet av annen trafikk når du lader.
• Lading skal avsluttes først i bilen, så i ladeuttak. Da unngår man elektrisk lysbue, som både kan være farlig og slite på utstyr.
• Beskytt elektriske kontakter og plugger mot vann, snø og saltsprut for å unngå korrosjon og dårlig kontakt. Lukk lokket på ladekontakten etter bruk.
• Ikke bruk ladekabel som har synlige skader eller korrosjon på plugg (støpsel) eller kontaktpinner. Dette kan skade kontakten og være en fare for andre som skal lade fra samme kontakt.
• Unngå bruk av skjøteledninger – plugg ladekabelen direkte i bilen. Unntaket er dersom du har tilgang til skjøteledning med tverrsnitt på minst 2,5 kvadrat. Skjøteledningen må ikke lagres i kveil eller på trommel. Unngå at skjøtepunktet utsettes for fuktighet.
• Hurtiglading bør kun skje opp til 80 prosent av batteriets ytelse. Grunnen er at topplading tar vesentlig lengre tid. Bilen beskytter batteripakken og setter ned ladehastigheten.
• Vinterkulde gjør at hurtiglading tar lengre tid. Batteripakken er kald, og bilen beskytter den ved å redusere strømtilførselen. Hurtiglading vinterstid kan ta 2-4 ganger lengre tid, avhengig av temperatur, enn på sommerstid.